Convegno a Firenze sui Ministri della Difesa Toscani: Pacciardi – Lagorio – Spadolini,it,tornabene nyimpulake,it,Iku gedhe,it,Dheweke dadi Perdana Menteri Pertama saka Dewan Non -christian,it,Pendhiri Kementerian Warisan Budaya lan salah sawijining menteri pertahanan sing apik sing nggawe Angkatan Bersenjata basa Italia tuwuh ing tingkat keunggulan sing dingerteni dina iki,it,Profesor Cosimo Cancuti,it,Sajarah lan Presiden Yayasan Antologi Spadolini-Nuova Anthologi,it,Antarane para penganjur dina,it,disorot,it,Wetter in Pacciardi,co

Konferensi ing Institut geografis militer Florence kanggo mangertos piwulang sejarah telung tuscans sing apik,it,Telung tokoh politik sing gedhe sing kabeh kepala Kamentrian Pertahanan,it,Antarane pamicara Wartawan Franco Mariani,it,Sejarawan lan wartawan,it,Profesor Cosimo Cancuti,it,Wartawan Nicola Novelli,it,Kabeh direktur koran penting,it,Randolfo Pacciogi,co,Lelio Lagorio lan Giovanni Spadolini,it,Komandan Institut geografis militer ujar,it, tre grandi figure politiche che sono stati tutti a capo del Ministero della Difesa.

Tra i relatori il giornalista Franco Mariani, storico e giornalista, il professor Cosimo Ceccuti, storico e giornalista, il giornalista Nicola Novelli, tutti direttori di importanti testate giornalistiche.

“Randolfo Pacciardi, Lelio Lagorio e Giovanni Spadolini – ha detto il Comandante dell’Istituto Geografico Militare, Generale di Divisione Pietro Tornabene – Dheweke dadi karakter penting banget kanthi rego umum,it,Kabeh padha digabung karo katresnan kanggo Italia,it,Sanajan ora medhot akar tuscan,it,Pciciardi asale saka Grosseto,it,Lagorio lan Spadolini wiwit saka Florence, nanging katresnan kanggo tanah kelairan,it,Kapentingan nasional ing ndhuwur lonceng -Colors,it,Padha sijine unifikasi Italia ing ngarep kabeh,it,Florence minangka ibukutha Renaissance lan Art,it: tutti sono stati accomunati dall’amore per l’Italia, pur non disconoscendo le radici toscane. Pacciardi era di Grosseto, Lagorio e Spadolini erano di Firenze ma il loro amore per la patria, l’interesse nazionale sono andati al di sopra dei campanilismi. Hanno messo l’unità d’Italia davanti a tutto”.

“Firenze è capitale del Rinascimento e dell’arte, Nanging dheweke main peran penting banget ing Risorgimento lan nggawe Unity Nasional,it,Perdana Menteri Pertama Sawise Cavour yaiku Bettino Ricasoli,it,Banjur aku ngutip koran La Nazione,it,Florence minangka protagonis ing pambangunan Italia,it,Babagan telu karakter,it,Dheweke kelingan tornerabene,it,Pacciardi minangka menteri pertahanan saka,it,Ing wektu kasebut, ana rong prekara sing penting banget kanggo Italia,it,definisi saka,it – ditambahake – Il primo presidente del Consiglio dopo Cavour fu Bettino Ricasoli, poi cito il quotidiano La Nazione, lair ing 1859: Firenze è stata protagonista nella costruzione dell’Italia”.

A proposito dei tre personaggi, ha ricordato Tornabene, “Pacciardi fu ministro della difesa dal 1948 menyang 1953. in quel periodo ci furono due eventi importantissimi per l’Italia: si stabilizzò la definizione del 2 Juni minangka dina Republik lan upacara saka parade militer diadegake,it,Banjur,it,Italia mlebu NATO lan lokasi iki ing NATO penting banget,it,wis ngati-ati kebijakan luar negeri ing saindenging wektu pasca,it,Lelio Lagorio minangka Walikota Florence sawise Giorgio La Pira lan saka,it,Presiden pisanan wilayah Tuscany,it,FU DAL,en,Menteri Pertahanan sing banjur menehi wewenang kanggo parade militer maneh ing,it,sing wis digantung sawise,it,Dipuntedahaken Gempa Friuli,it. Poi il 4 April 1949 l’Italia entrò nella Nato e questa collocazione nella Nato è stata importantissima, ha caratterizzato la politica estera italiana in tutto il dopoguerra”.

“Lelio Lagorio fu sindaco di Firenze dopo il grande Giorgio La Pira e dal 1970 menyang 1978 primo presidente della Regione Toscana. Fu dal 1980 menyang 1983 il ministro della Difesa che poi diede di nuovo autorizzazione alla parata militare nel 1983 che era stata sospesa dopo il 1976, in seguito al terremoto del Friuli”.

“Spadolini,it,tornabene nyimpulake,it,Iku gedhe,it,Dheweke dadi Perdana Menteri Pertama saka Dewan Non -christian,it,Pendhiri Kementerian Warisan Budaya lan salah sawijining menteri pertahanan sing apik sing nggawe Angkatan Bersenjata basa Italia tuwuh ing tingkat keunggulan sing dingerteni dina iki,it,Profesor Cosimo Cancuti,it,Sajarah lan Presiden Yayasan Antologi Spadolini-Nuova Anthologi,it,Antarane para penganjur dina,it,disorot,it,Wetter in Pacciardi,co – ha concluso Tornabene – è un grande, è stato il primo presidente del Consiglio non democristiano, il fondatore del ministero dei beni culturali e uno dei grandi ministri della difesa che ha fatto crescere le forze armate italiane al livello di eccellenza che oggi tutti ci riconoscono”. Il professor Cosimo Ceccuti, storico e presidente della Fondazione Spadolini-Nuova Antologia, tra gli organizzatori della giornata, ha evidenziato che “Pacciardi, Lagorio lan Spadolini duwe kapribaden sing kuwat lan fitur umum,it,dheweke wis sekuler,it,Pciciardi luwih kaku lan ketat,it,Lagorio sosialis sing terkenal sing ora ngenali awake dhewe,it,Budaya Spadolini Undu and Opening menyang Center -left,it,kanggo Progresivess,it,Antarane liyane, aku kelingan yen Spadolini lan lagorio duwe kontak liyane,it,dheweke wis sekolah bebarengan,it,Foto Alessandra Maria Abraham,it,Konferensi ing Florence ing Menteri Pertahanan Tuscan,it, il loro esser stati laici. Pacciardi era più rigido e rigoroso, Lagorio un socialista illuminato che non si identificava in nessuna corrente, Spadolini univa la cultura e l’apertura al centrosinistra, al progressismo. Tra l’altro ricordo che Spadolini e Lagorio avevano un altro punto di contatto: erano stati a scuola insieme”.

Riprese video Franco Mariani – foto Alessandra Maria Abramo.

Matt Lattanzi
Saka nomer 431 – Anno X del 24/05/2023

This slideshow requires JavaScript.