Estate Fiorentina: al via la prima edizione del Florence Music Summer Contest

Florence Music Summer Contest 2Sono state aperte le iscrizioni alla prima edizione del Florence Music Summer Contest, evento che animerà l’estate fiorentina 2023, un concorso rivolto a giovani solisti o gruppi musicali di tutta Italia, Да откриеме нови таленти и да им дадеме простор и можности на сите млади текстописци и бендови да се обидат да остварат сон,it,Направете музика работа од цел живот,it,Летниот натпревар во Фиренца Музика е организиран од ДКС од Лудовикагрета Едиторе во соработка со CCN на Пјаца Пјер Фетори,it,Флорентинската музичка асоцијација и фестивалот за храна,it: fare della musica il lavoro di una vita.

Il Florence Music Summer Contest è organizzato da DCS di LudovicaGreta Editore in collaborazione con il CCN di Piazza Pier Vettori, l’Associazione Musicale Fiorentina e la FOOD FESTIVAL.

„Идејата е родена со претседателот на CCN во Пјаца Пјер Фетори Едоардо Бокерини по прекрасното искуство што нè виде како работи заедно со продукцијата на книгата„ Тино и Присила “во корист на основата на детската болница Мејер - објаснува Андреа - објаснува Андреа Girиралди од Лудовикагрета Едитор,it,од таму,it,Откако размислувавме за децата, решивме да продолжиме да создаваме нешто за младите луѓе,it,И натпреварот се роди,it,Конкуренцијата е насочена кон сите солисти и бендови кои не го поминале,it,векови “,it – da lì, dopo aver pensato ai bambini abbiamo deciso di proseguire creando qualcosa per i giovani, ed è nato il Contest. Il concorso si rivolge a tutti i solisti e band che non abbiano superato i 30 anni età”.

Секој вид музика е добредојден,it,Од стапица до рап,it,Од текстописци до поп,it,Дало замавнуваше алхард карпа,en,Целта на натпреварот е да им помогне на младите таленти да имаат професионална можност во универзумот на музика,it,но и да промовира музика во која било од нејзините форма,it,„После соработката со ентузијазмот со Ludovicagreta Editore со проектот посветен на Фондацијата Мејер,it,Со цел да се промовира и охрабрува територијата на областа на областа на соседството,it, dalla trap al rap, dal cantautorato al pop, dallo swing all’hard rock. L’obiettivo del Contest è sì di aiutare i giovani talenti ad avere un’opportunità professionale nell’universo della musica, ma anche di promuovere la musica in qualsiasi sua forma.

“Dopo aver collaborato con entusiasmo con LudovicaGreta Editore con il progetto dedicato alla Fondazione Meyer, nell’ottica di promuovere e incentivare il territorio del Rione del Pignone del quartiere 4 од Фиренца каде се наоѓа природниот трговски центар на Пјаца Пјер Фетори,it,Заедно размислувавме да создадеме настан што се сврте кон младите луѓе и во исто време може да создаде вистинска резонанца и движење што може да им помогне на колегите и трговците “, вели претседателот на Едоардо Бочерини, природен трговски центар на Пјаца Пјер Фетори,it, insieme abbiamo pensato di creare una manifestazione che si rivolgesse ai giovani e nel contempo potesse creare quella giusta risonanza e movimento che potesse aiutare i colleghi e soci commercianti” afferma Edoardo Boccherini Presidente Centro Commerciale Naturale di Piazza Pier Vettori.

Сите членови ќе бидат оценети од квалификувана техничка комисија составена од музичари и професионалци кои ќе ги оценат предлозите и ќе одлучат кој ќе премине во следната фаза,it,Регистрацијата ја затвора,it,Внатрешна комисија ќе избере членови кои ќе се натпреваруваат на социјалните медиуми од,it,Јули до,it,Повеќе изгласани предлози ќе бидат примени во следните фази на животи во живо составени од две полуфинални вечери и финалето што ќе го види победникот,it,Во живо ќе се одржи во Пјаца Пјер Ветори на,it.

Le iscrizioni si chiudono il 10 Јули 2023.

Una commissione interna selezionerà gli iscritti che si sfideranno sui social dal 20 luglio fino al 30 Август, на 12 proposte più votate saranno ammesse alle fasi successive dei Live composte da due serate di semifinali e la finale che vedrà eleggere il vincitore tra i 4 finalisti.

I Live avverranno in Piazza Pier Vettori il 21 Јули со почетната вечер,it,со полуфиналето и,it,Натпреварот ќе се затвори со финалето и церемонијата на доделување награди,it,За време на вечерните часови, многу гости ќе зборуваат,it,За повеќе информации и регистрација www.florencemsc.it,it,info@florencemsc.it,en,Во тек е првото издание на летниот натпревар во Фиренца Музика,it,Регистрациите беа отворени на првото издание на натпреварот за лето на музиката во Фиренца,it,настан што ќе го анимира летото во Фиренца,it,Конкурс насочен кон млади солисти или музички групи од цела Италија,it, на 22 и 23 con le semifinali ed il 24 si chiuderà il contest con la finale e premiazione.

Durante le serate interverranno tanti ospiti.

Per maggiori informazioni e iscrizioni www.florencemsc.it

Контакт: info@florencemsc.it

Simona Michelotti
Од бројот 431 – Anno X del 24/05/2023