Presentazione film “Che bella storia la vita” con Sandra Milo e Sergio Forconi, regia Alessandro Sarti

Prezantimi Firence në Kinemanë Principe të Filmit,it,Çfarë një jetë e bukur me histori,it,Me Sandra Milo,es,Roberto Caneschi,it,i cili është edhe bashkë -autori i temës së bashku me rrobaqepësit,it,Pieter Wikikis,ilo,Thirri për të interpretuar një histori që tërheq frymëzimin nga një fakt që ndodhi me të vërtetë dhe që e sjell shikuesin në një botë përrallore midis Firence,it,Firence Chianti dhe Valdisiieve,it,Falë drejtimit të Alessandro Sarti,it,Filmi tregon historinë e Roberto,it,Një shitës makinash nga San Casciano në Val di pesa,it “Che bella storia la vita” con Sandra Milo, Sergio Forconi, Bruno Santini, Roberto Caneschi, che è anche il coautore del soggetto insieme a Sarti, Gene Gnocchi, Pietro WikiPedro, chiamati a interpretare una storia che trae spunto da un fatto realmente accaduto e che fa entrare lo spettatore in un mondo fiabesco tra Firenze, il Chianti fiorentino e la Valdisieve, grazie alla regia di Alessandro Sarti.

Il film racconta la storia di Roberto, un venditore di auto di San Casciano in Val di Pesa, Që çdo ditë shkon në bar dhe me entuziazëm tregon tregimet e saj të përditshme për miqtë,it,E fundit nga këto,it,atë se si ai shiti tre vetura për po aq njerëz të sëmurë në një dhomë spitalore,it,Mirëpret më shumë se zakonisht entuziazmin e audiencës së tij të improvizuar,it,përfshirë mikun e vjetër Sergio dhe Sandra,it,Historia fillon kur Patrizia dhe vajza e saj Giuditta shkojnë për të vizituar Roberto në tregtinë e saj,it,Plotësisht,it,duke e bërë atë një kërkesë të pazakontë,it,Shisni një makinë në Paolo,it,Babai i familjes,it,Por "për të rremë",it.

L’ultima di queste, quella di come ha venduto tre automobili ad altrettanti malati in una stanza d’ospedale, accoglie più del solito l’entusiasmo del suo improvvisato pubblico, tra cui il vecchio amico Sergio e Sandra.

La storia comincia quando Patrizia e sua figlia Giuditta vanno a visitare Roberto nella sua concessionaria, Tuttauto, facendogli un’insolita richiesta: vendere un’auto a Paolo, il padre della famiglia, ma “per finta”; Paul, Një fermer i bukur,it,Në fakt është në spital për një gjendje të rëndë për veshkat,it,Dhe nuk është e sigurt nëse do të jetë në gjendje të kthehet në shtëpi,it,Në dhomën e spitalit,it,Roberto takon të dy shokët nga fatkeqësia e Paolo,it,Instruktori i trajtimit Giovanni,it,i shtruar në spital për një sulm në zemër dhe konte fisnike,it,e cila do të mbetet me këmbën "inç" pas një aksidenti në vreshtat e tij,it,Të dy miqtë e vjetër të Paolo,it, è infatti in ospedale per una grave condizione ai reni, e non è cosa certa se riuscirà o meno a far ritorno a casa.

Nella stanza di ospedale, Roberto incontra i due compagni di sventura di Paolo: l’istruttore di maneggio Giovanni, ricoverato per un attacco cardiaco e il nobile Conte, che rimarrà con la gamba “intirizzita” a seguito di un incidente nei suoi vigneti. Entrambi vecchi amici di Paolo, anche loro decidono di comprare un’automobile alla ricerca di una speranza che credevano spenta e che vedono riaccendersi negli occhi del loro compagno.

Riprese video e foto di Franco Mariani

Franco Mariani
Nga numri 434 – Anno X del 14/06/2023

Kjo <em>slideshow</em> lyp JavaScript.