Rangking ing oven ing Florence ing Kamis suci,it,Berkah,it,Minangka saben traksi,it,ereg esuk ing Florence,it,Ing oven roti bakar ing Della Spada,it,saka telusur ing Ramerino ing Kamis Suci,it,Ing pisanan cahya esuk,it,Biksu saka konvensi benediktus Piazza Santa Trinità,it,Rama Gabriele,it,Dheweke lunga menyang pepadhamu,it,lan oven kuno,it,operasi saka,it,liwat della spada,it,Oven ndhuwur dening maurizio lan antonella tofanari,it,Ing video nalika nekani berkah,it,lan ngatur saka,it,Kanggo mberkahi luwih,it,Panci ramerino sing,it,Saben taun dheweke bakul ngeling-eling dina iki triduum Paskah,it,Menyang oven iki,it,Salah sawijining oven gedhe sing isih ana ing pusat bersejarah,it,Ing dina Paskah Khusus iki,it

Benedizione, come da trazione, questa mattina, di prima mattina a Firenze, nel forno del panettiere di via della Spada, dei pan di ramerino nel giorno di Giovedì Santo.

Alle prime luci dell’alba, dal convento Benedettino di Piazza Santa Trinità un monaco, padre Gabriele, si è recato nel vicino, e antico forno, operante da 70 taun lawas, di via della Spada, Forno Top di Maurizio e Antonella Tofanari - nel video mentre assistono alla benedizione - e che lo gestiscono dal 1985, per benedire oltre 1200 pan di ramerino che, minangka biasanipun, ogni anno vengono sfornati per ricordare questo giorno del Triduo Pasquale.

A questo forno, uno dei pochi grandi forni rimasti nel centro storico, in questo speciale giorno pasquale, padha teka saka kabeh wilayah ing kutha kanggo ngajeni tradhisi sing asring dadi bapak menyang putra,it,Kanggo akeh wong sing ora ngajeni Kamis suci yen ora mangan telusur ing Ramerino benedetto,it,Kaya endhog diberkahi ing Paskah,it,Tradhisi sing uga dianakake ing oven kutha liyane,it,lan ing kutha-kutha liyane Tuscany,it,Mercy of Florence ing dina iki tuku akeh wajan ing Ramerino ing kene,it,Ramerino Pan minangka roti lapis sing ora gedhe banget,it,alus lan manis,it,digawe nganggo tempel roti,it,Kembangunan Sultan-Bribbo lan Rosemary,it,Adonan digawe kanggo munggah udakara udakara jam banjur masak anggere lenga sing sadurunge disikat,it,Kanthi sprig rosemary seger,it, turun temurun.

Per molti non si è onorato il Giovedì Santo se non si è mangiato il pan di ramerino benedetto, come l’uovo benedetto a Pasqua.

Una tradizione che si tiene anche in qualche altro forno cittadino, e nelle altre città della Toscana.

La Misericordia di Firenze in questo giorno acquista qui numerosi pan di ramerino.

Il pan di ramerino è un panino non troppo grande, morbido e dolce, fatto con pasta di pane, uva sultanina-zibibbo e rosmarino.

L’impasto viene fatto lievitare per circa un’ora e poi cotto fin tanto che l’olio con il quale è stato precedentemente spennellato, con il rametto di rosmarino fresco, Ora menehi warna sing normal lan mengilap ing permukaan,it,Ing penampilan kasebut menehi awake dhewe minangka roti bunder cilik,it,kanthi cross cross,it,sing digunakake kanggo nyengkuyung ragi,it,Dina pertama Ramadhan,it,Pengarepan Presiden Dewan Kota Luca Milani kanggo pandonga iki,it,Buku dening Elisa Giobbi sing ngandhani kutha rock,it.

All’aspetto si presenta come una piccola pagnottella circolare, con un taglio a croce, che serve per favorirne la lievitazione.

Kamera lan foto Franco Mariani

Franco MARIANI

Saka nomer 14 - Tahun aku 16/04/2014

Benedizione Pan di Ramerino Giovedi Santo - Foto Giornalista Franco Mariani  (1)

 

 

 

 

 

 

 

Benedizione Pan di Ramerino Giovedi Santo - Foto Giornalista Franco Mariani  (9) Benedizione Pan di Ramerino Giovedi Santo - Foto Giornalista Franco Mariani  (8) Benedizione Pan di Ramerino Giovedi Santo - Foto Giornalista Franco Mariani  (6)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Benedizione Pan di Ramerino Giovedi Santo - Foto Giornalista Franco Mariani  (5)

 

 

 

 

 

forno top