Дома »& Nbsp; Архива по категорија & nbsp;» Interviste

Concorso migliore schiacciata all’olio 2024

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \

Најдобра конкуренција уништена на нафта,it 2024

“Il forno in piazza” di Tavarnelle si è aggiudicato il premio di “Food Challenge” dedicata alla miglior schiacciata all’olio 2024, in una sfida a cui hanno aderito 18 Учесниците, ospitata dalla Pizzeria spaghetteria La Porta Verde, via Antonio D’Orso a Firenze. La giuria tecnica ha premiato le caratteristiche del prodotto de “Il forno in piazza”, […]

Visita all’Aeronautica alle Cascine del Sottosegretario alla Difesa Sen. Rauti

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \

Visita all’Aeronautica alle Cascine del Sottosegretario alla Difesa Sen. Rauti

Martedí 9 gennaio la Senatrice Isabella Rauti, Потсекретарот на државата за одбрана дојде во Фиренца за институционална посета на Институтот за воени науки на Воздухопловните сили и Аеронаутското воено училиште,it,лоциран во големиот зелен парк на земјоделските куќи,it,За време на посетата, тој го запознал персоналот,it,Студентите и посетителите на двата институти,it,Потоа, одржување говор во салата Магна на Италија Палазина,it,На состанокот се сметаа дека учениците од училиштето Духет се особено протагонисти,it “Giulio Douhet” situate nel grande parco verde delle Cascine. Nel corso della visita ha incontrato il personale, gli allievi e i frequentatori dei due […]

Incontro con il Generale Adamo nuovo Comandante Istituto Scienze Militari Aeronautiche a Firenze

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \

Incontro con il Generale Adamo nuovo Comandante Istituto Scienze Militari Aeronautiche a Firenze

Incontro con il Generale di Brigata Aerea Giovanni Francesco Adamo, nuovo Comandante, од 25 Септември 2023, dell’Istituto di Scienze Militari Aeronautiche a Firenze. L’Istituto di scienze Militari Aeronautiche, dipendente dal Comando delle Scuole per l’AM, è sede di numerose attività formative tra cui il Corso Normale Master (realizzato in collaborazione con il Dipartimento di Scienze […]

Solenni Funerali per Mariella Magi Dionisi Presidente Nazionale Vittime del Terrorismo

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \

Свечен погреб за Мариела Маги Диониси Национален претседател жртви на тероризам,it,Во базиликата на ССС.Ма Анунзиата во Фиренца,it,Се одржа свечениот погреб на вдовицата Мариела Маги на полицискиот агент Фаусто Диониси,it,Национален претседател на здружението „меморија“ што ги собира семејствата на полицијата и жртвите на судството на терористите,it,почина предвреме на само,it,За ненадејна здравствена компликација,it,Додека тој беше во Салерно во посета на својата ќерка essесика Диониси,it

Nella Basilica della SS.ma Annunziata a Firenze il 2 Јануари 2024 часот 11 si sono tenuti i solenni funerali di Mariella Magi vedova dell’Agente di Polizia Fausto Dionisi, Presidente Nazionale dell’Associazione “Memoria” che raccoglie le famiglie delle Forze dell’Ordine e della Magistratura vittime dei Terroristi, morta prematuramente a soli 68 години, per una improvvisa […]

Cardinale Giuseppe Betori: gli auguri natalizi 2023 ai giornalisti e alla diocesi

\ \ \ \ \

Кардинал Џузепе Betori: gli auguri natalizi 2023 ai giornalisti e alla diocesi

Исто така и за кардиналот Бетори,it,Што се однесува до градоначалникот Нардела,it,На новинарите и архиепископот на Фиренца,it,се последни,it,Од февруари,it,Поминаа две години од презентацијата на писмото за оставка на папата и дека во март ќе има Ватикан посетата на Лимина на епископите Тоскан од папата Фрањо,it,Кој веројатно ќе комуницира со Бетори неговите намери за назначување на наследникот на претседателот на Сан Антонино и Сан Заноби,it,Кардиналот одговори на пет мои специфични прашања,it, come per il Sindaco Nardella, gli auguri natalizi 2023 ai Giornalisti e all’Arcidiocesi di Firenze, sono gli ultimi, visto che a febbraio 2024 saranno trascorsi due anni dalla presentazione della lettera di dimissioni al Papa e che a marzo ci sarà in Vaticano la Visita ad Limina dei Vescovi Toscana […]

Lapide in Piazza del Duomo a Firenze che celebra il 7 giugno 1970 prime elezioni regionali toscane

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \

Плакета во Пјаца дел Дуомо во Фиренца која го слави,it,Први тоскански регионални избори,it,од театарот Пучини Плакета во Пјаца дел Дуомо во Фиренца која го слави,it,Први тоскански регионални избори Фиренца историски фудбал,it 7 Јуни 1970 prime elezioni regionali toscane

"На 7 giugno di ogni anno dovrà essere per la Regione Toscana, come il 2 giugno per lo Stato italiano: Ако Денот на Републиката се сеќава на денот на денот,it,Ал референдум,la,Граѓаните ја избраа Републиката во споредба со монархијата и гласаа за составот,it,Тоа е датумот на кој тосканските граѓани беа повикани за прв пат да гласаат за институциите во регионот “,it,Претседателот на регионот Тоскана, Евгенио Гиани, го рече тоа веднаш по инаугурацијата,it,Во влезната сала на Палацо Строци Свето во Пјаца Дуомо во Фиренца,it,седиште на претседателството на регионот,it,плакета што ги слави изборите на,it,Чита плакета,it,„Републиката основана за локалните автономи и улогата на регионите конечно е имплементирана во италијанскиот устав и се оживеа“,it,„Секоја година - објасни ianiани - ќе го славиме,it,Јуни со иницијатива,it 1946 in cui, al referendum, i cittadini scelsero la Repubblica rispetto alla monarchia e votarono per la Costituente, на 7 Јуни 1970 è la data in […]

Presentato dagli attori a Firenze il film “Rapito” di Marco Bellocchio

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \

Presentato dagli attori a Firenze il film “Rapito” di Marco Bellocchio

Четврток 1 Јуни во Фиренца, presso i cinema Principe, прва, e poi Fiorella, alla presenza degli attori è stato presentato, reduce dal successo del Festival del Cinema di Cannes, dove ha ricevuto ben 13 minuti di applausi, il film “Rapito” di Marco Bellocchio. Ha curato la presentazione il critico cinematografico Marco Luceri, со учество […]

Preside Tarocchi commenta la visita del Patriarca Ecumenico Bartolomeo I

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \

Главниот тарот коментира за посетата на вселенскиот патријарх Бартоломео I,it,Волтра се сеќава на министерот Лелио Лагорио Волтеррано Док,it,Кон јас,it,Години од масакрот преку Деи Георгофили,it,Години на основа на Каритас Фиренца,it,Заклетва и крштевање на курсот,it,Урса,en,на воената школа,it,Во Пјаца дела Сигорија,it,Музејот на Феста Дел'ува во Импунтета,it,Легендите не умираат Славев јас,it,Години на основа на Каритас Фиренца Кон јас,it,Во тек е првото издание на летниот натпревар во Фиренца Музика Волтра се сеќава на министерот Лелио Лагорио Волтеррано Док Конференција во Фиренца за министрите за одбрана во Тоскан,it,Спадолини Главниот тарот коментира за посетата на вселенскиот патријарх Бартоломео I,it

Una settimana dopo la storica visita del Patriarca Ecumenico di Costantinopoli, Bartolomeo I, alla città di Firenze e alla Facoltà Teologica dell’Italia Centrale, il Preside della Facoltà, don Stefano Tarocchi commenta tale visita in esclusiva per la Terrazza di Michelangelo. Riprese video Franco Mariani. Франко Маријани Од број 431 – Anno X del 24/05/2023

Volterra ricorda il Ministro Lelio Lagorio volterrano doc

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \

Volterra ricorda il Ministro Lelio Lagorio volterrano doc

Un evento partecipato e sentito quello che si è svolto a Volterra nella Sala del Maggior Consiglio di Palazzo dei Priori, sede del Comune, per la presentazione del libroLelio Lagorio un socialista tricolore”, scritto dai Giornalisti Franco Mariani e Alessandra Maria Abramo, per le Edizioni dell’Assemblea del Consiglio Regionale della Toscana. Dopo i saluti […]

Страница 1 на 30123Следна ›Минатата »