Il-ħut, sabiex tkun irkuprata l-ikel fuq it-tabelli tagħna

pesce 1Aħna tkompli ibħra tagħna għat-tabelli tagħna l-ħut mill-isbaħ, Baxx ta 'xaħam, nutrizzjonalment sinjuri, u speċjalment, għall-prezz ħafna affordabbli tagħha, ideali għall-budgets kollha.

Nibdew mill-sawrell, ħut blu fil-Mediterran, mistad ukoll fl-Adrijatiku, bi ftit kaloriji, kbir għal dawk li jixtiequ li jitilfu l-piż jew jibqgħu fil-forma.

pesce 4Proteini fil-laħam abjad u għonja fid-aċidi grassi polyunsaturated, ma anche di magnesio, potassju, futbol, fil- 100 gr quasi 107 mg ferro quasi 1 mg, rame,vit A

Altro pesce interessante, da un punto di vista nutrizionale è la triglia, pesce di mare, comune lungo le nostre coste, nel Mediterraneo e nell’Atlantico orientale, considerato un pesce molto pregiato, ricco di sali minerali, fra i quali calcio, fosforo, manjesju, selenio e vitamina A, ha un buon tenore in proteine. Alto in Potassio ok per chi soffre di ipertensione e ferro, per anemici e gestanti.

pesce 3Il cefalo o muggine, molto comune in tutto il Mediterraneo, viene pescato soprattutto in Toscana, Sardegna e Veneto. Da suoi ovari, salati ed essiccati si ricava la bottarga.

E’ un pesce semigrasso dalla carne abbastanza digeribile, rappresenta una buona fonte di omega 3,sali minerali, fra i quali calcio, fosforo e magnesio, un buon tenore in proteine e pochi grassi.

127 Kcal per 100 grammi di prodotto, si può consumare cotto al forno o al vapore.

Dott.ssa Valentina Guttadauro
Nutrizionista - Autrice di “Mangia bene che ti passa”

Min-numru 21 - Sena I 4/06/2014